Flight School: una eina per aprendre a gestionar crisis a les xarxes socials

Durant anys, els professionals de la comunicació hem desenvolupat tècniques per formar directius i equips per encarar situacions de crisi, com les activitats de simulació o role-playing. Darrerament, però, ens trobem sovint amb un obstacle: com practicar la gestió de les crisis a les xarxes socials?

Recentment hem rebut una bona notícia en aquest sentit: l’agència de comunicació internacional Hill+Knowlton Strategies ha llançat al mercat Flight School, una plataforma que simula el que succeiria en plataformes com Twitter o Facebook, i a mitjans digitals i blogs, i permet interactuar amb els usuaris ficticis en un entorn segur, on es pot utilitzar informació real per a l’exercici.

En l’àmbit de la comunicació de crisi hi ha poques premises absolutes. Una de ben clàssica és que les crisis, com els refredats, no es poden evitar: l’únic que podem fer és preparar-nos el millor possible per previndre-les i gestionar-les bé quan arriben. Actualment, però, podríem afegir-ne una altra: tinguem o no presència a les xarxes socials com a marca, les nostres crisis tindran una vessant online. Cal doncs donar la benvinguda a eines com Flight School, que poden ser molt útils per preparar-nos per a aquest tipus d’escenaris.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: