Tertúlies i tertulians: un debat necessari

Fa un temps que les tertúlies i els tertulians han cridat l’atenció dels que analitzen els mitjans de comunicació del país. Fins quin punt representen l’opinió pública? És adequat l’actual model de tertúlia per als temps que vivim? Aquest article del politòleg i consultor Carles A. Foguet publicat al blog de política Cercle Gerrymandering, anima a encetar el debat sobre aquesta qüestió.

No escapa a ningú que Catalunya es troba en un moment d’efervescència social i política, d’un canvi accelerat i imprevisible que es sent al carrer i es reflecteix a l’àmbit polític, com mostren els resultats de l’últim baròmetre del CEO. En canvi, el conjunt de tertulians que comenten l’actualitat cada dia és sorprenentment estable i poc variat, amb molts perfils polítics i humanístics en general i pocs perfils tècnics i científics.

Com diu el sociòleg (i tertulià habitual) Savador Cardús en un article recent al Diari Ara, uns mitjans de comunicació independents, juntament amb uns ciutadans crítics i ben informats, són fonamentals per tenir una democràcia de qualitat. El debat sobre els mitjans de comunicació que volem per a Catalunya és, doncs, imprescindible.

Article publicat al blog de l’agència Manifesta Comunicació Corporativa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: