El condol de Rajoy: un sentiment pot contindre errors?

Imatge del comunicat amb el paràgraf erroni destacat.

Imatge del comunicat amb el paràgraf erroni destacat.

En mig de la tragèdia de l’accident ferroviari a Santiago de Compostela, un error de comunicació del Govern de Rajoy s’ha afegit al drama. La nit del 24 de juliol, el Govern va emetre un comunicat de condol signat pel President del Govern, Mariano Rajoy. Al missatge, Rajoy diu estar “consternat per la notícia” i fa arribar “el seu més sentit condol a les famílies”. Tot seguit, però, passa a fer referència al terratrèmol ocorregut a la Xina fa uns dies:

“Quiero transmitirle mi más sentido pésame por la pérdida de vidas humanas y cuantiosos daños materiales que ha traído el terremoto que ha tenido lugar esta madrugada en Gansu. Deseo, en particular, transmitir mis sinceras condolencias a los familiares de los fallecidos”.

Les preguntes es disparen: ningú va revisar un comunicat tan important? Es va reutilitzar un missatge escrit per a una tragèdia diferent, a l’altra punta del món?

En uns moments en què desenes de famílies acaben de perdre persones estimades a un servei públic, qualsevol comunicació del Govern ha de ser autèntica, sentida i treballada. Un error de comunicació com el comès per la Moncloa posa en entredit la sinceritat del sentiment expressat, sigui quin sigui en la realitat. I hi ha poques coses pitjors que un condol percebut com insincer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: