El poderós missatge de la Via Catalana

Imatge del web creat per Can Antaviana per recollir continguts compartits a la xarxa sobre la Diada i la Via Catalana cap a la Independència.

Imatge del web creat per Can Antaviana per recollir continguts compartits a la xarxa sobre la Diada i la Via Catalana cap a la Independència.

Ha estat preparada a consciència, tenint cura de cada detall i pintant amb extrema precaució tots els escenaris possibles. Ha fet callar les opinions descoratjadores provinents de dins i de fora. La Via Catalana que es celebrarà demà sota la batuta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) serà previsiblement la cadena humana més llarga que s’hagi organitzat mai als territoris de la Unió Europea. Una acció d’impacte sense- o amb molt pocs- precedents, un repte logístic que posa de manifest el potencial de les noves tecnologies d’Internet per a l’organització civil i política.

Qualsevol amb un mínima experiència política sap com de difícil és aconseguir mobilitzar un nombre significatiu de persones perquè simplement surtin a la porta de casa o de l’aula on treballen o de l’oficina on tenen els dies comptats. A la Via hi ha 400.000 persones registrades. 400.000 persones que han accedit a facilitar les seves dades de contacte a una associació privada i s’han compromès no només a sortir a la porta de casa, sinó a desplaçar-se fins al tram assignat.

La xifra de participants registrats no és l’única que parla. La cadena de gent enllaçada per les mans recorrerà 400 km i travessarà 86 municipis. Més de 1.000 autobusos distribuiran les persones pels diferents trams. 800 fotògrafs voluntaris i 24 avions, també cedits per voluntaris, gravaran la cadena.

Els missatges que la via comunica als governs català i espanyol, i al món, són forts i clars:

  1. Hi ha molta gent convençuda que la independència és la millor opció per a Catalunya.
  2. Hi ha molta gent disposta a fer grans esforços per impulsar el procés.
  3. La societat civil té una indubtable capacitat d’organització i gestió. Si és capaç de realitzar amb èxit una acció contundent, complexa i arriscada com la Via, també és capaç d’organitzar un referèndum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: