L’estiu de WeChat, l’app xinesa que vol ser global

Si durant l’hivern va sonar l’aplicació japonesa Line com a alternativa a WhatsApp, aquest estiu ha estat el moment de WeChat, que tot i que no es menciona gaire per allò de la mala imatge, ha estat desenvolupada pel gegant d’Internet xinès Tencent. L’anunci televisiu de WeChat, protagonitzat per Leo Messi, potser ens portarà records amb olor a mar i crema solar d’aquí uns anys, com quan escoltem la cançó d’aquell estiu.

Segons informa Global Asia en un recent article, l’aplicació de missatgeria instantània xinesa ja compta amb 236 milions d’usuaris actius, dels quals més de 100 milions són de fora de la Xina. Però no és suficient. Com altres companyies d’Internet xineses, Tencent vol convertir WeChat en la primera aplicació xinesa en assolir l’èxit mundial i, per extensió, fer arribar el missatge al món de la força de la indústria tecnològica del país (amb suport de l’estat, per descomptat).

D’aquí el bombardeig estiuenc en feus de Whatsapp com Espanya. Com ja va escriure Alfredo Pascual a Tecnautas, el triomf és molt complicat, però tenen dret a intentar-ho.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: