Twitter Alerts: nova eina de comunicació pública

Així apareixeran les alertes de Twitter. Imatge del blog de la companyia.

Així apareixeran les alertes de Twitter. Imatge del blog de la companyia.

Twitter vol ser-hi a tot arreu, i més ara que ha anunciat la seva sortida a borsa. L’última nova és un nou sistema d’alertes, Twitter Alerts, que permetrà les institucions públiques i ONG’s que es registren al programa enviar avisos urgents en forma de tuits. Els usuaris que s’hi subscriguin a aquests comptes rebran les tuit-alertes destacades als seus timelines, assenyalades amb una campaneta taronja, o per sms.

Amb el sistema de Twitter Alerts, la xarxa social “ajudarà els usuaris a rebre informació important i acurada en situacions d’emergència, desastres naturals o altres moments en què altres serveis de comunicacions no siguin operatius”, segons ha explicat la product manager Bridget Coyne (@bcoyne) al blog de la companyia. De moment ja s’hi han apuntat més de 100 organitzacions, la majoria nord-americanes i del Japó.

En els darrers anys hem tingut diverses ocasions de comprovar com les xarxes socials han assumit un rol rellevant en la difusió d’informació en els moments crítics. Per nomenar un exemple, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya fa ja temps que utilitza el seu compte de Twitter (@emergenciescat) per fer arribar a la població alertes i recomanacions.

Caldrà esperar a veure com funciona i com evoluciona la nova proposta de Twitter, però de ben segur que les xarxes socials acabaran esdevenint un canal fonamental de comunicació pública.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: