Pinterest: el clipping del segle XXI?

Imatge del blog de Pinterest.

Imatge del blog de Pinterest.

La setmana passada, Pinterest va anunciar una novetat que ha corregut com la pólvora pels cercles dels professionals de la comunicació: una nova visualització dels articles informatius que els usuaris seleccionen i organitzen a la xarxa social.

És la resposta de Pinterest a l’ús que ja fa mesos que periodistes, mitjans de comunicació i altres professionals del sector fan de la plataforma. Mitjans de renom com el New York Times, The Washington Post o The Guardian fa temps que busquen les maneres de promoure els seus continguts a la xarxa. I de fet, segons va publicar Pinterest al seu blog, cada dia els usuaris afegeixen a la xarxa social 5 milions d’articles.

A partir d’ara, els articles que els usuaris seleccionen apareixeran amb més informació: titular, autor, entradeta i enllaç. Una nova eina de curació de continguts que arriba amb força per la seva presentació atractiva i la creixent popularitat de Pinterest. L’objectiu, segons la xarxa social, és “potenciar la lectura d’articles entre els usuaris”.

La xarxa social, que fins fa ben poc s’associava quasi exclusivament a les imatges, fa un pas així cap a nous serveis fins ara coberts per altres plataformes, com ara marcar articles per llegir després, guardar reculls d’articles rellevants publicats sobre un determinat tema o atreure més lectors a determinats articles.

D’aquesta manera, Pinterest busca atreure l’atenció dels mitjans de comunicació i tot tipus de publicacions digitals, que per tal de veure els seus articles aparèixer a la xarxa social amb el nou disseny, hauran de seguir els passos que s’especifiquen a la pàgina web.

Però aquest nou servei de Pinterest no és interessant només per a les publicacions, sinó també per a tots els professionals de la comunicació que busquen obrir noves vies de relació amb els seus públics. Esdevindrà Pinterest una nova dimensió més oberta i social dels clàssics serveis de clipping?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: