El masclisme arreu del món, reflectit al mirall de Google

UN Women, la branca de les Nacions Unides dedicada a promoure la igualtat de gènere, ha llançat una campanya que utilitza el servei de predicció de cerques de Google per denunciar la popularitat de les actituds que atempten contra els drets de les dones arreu del món. Els anuncis mostren cerques reals a Google, amb les corresponents cerques suggerides que el motor de cerca prediu basant-se en les cerques més freqüents (tot i que també influeixen altres factors, com les cerques realitzades anteriorment per l’usuari).

Una idea excepcionalment simple i potent, que ens recorda la ingent quantitat de dades que s’amaguen darrere d’un acte tan quotidià com una cerca a Google. Unes dades que poden i ens han d’ajudar a entendre millor la societat en què vivim i els reptes que encarem.

Inspirada per la campanya, l’autora del blog internacional Global Voices Tetyana Bohdanova ha recollit exemples d’autocompletat de Google relatius a les dones en 12 llengües de diferents països. Les cerques es van realitzar entre el 19 i el 25 d’octubre del 2013, i mostren tant la generalització de determinats prejudicis com algunes peculiaritats i contradiccions en diferents països.

A continuació us deixe algunes de les imatges de la campanya de les Nacions Unides.

women1 women2 women3 women4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: