Informe “Trepitja”: pífies que retracten els nivells de l’estudi PISA

La setmana passada va acabar amb una escena tragicòmica al Parlament Balear. La Consellera d’Educació, Joana Maria Camps, va parlar del conegut informe “Trepitja”, en referència a un dels estudis més importants sobre educació: el Programme for International Student Assessment (PISA) de l’OCDE. L’àudio de la intervenció pot escoltar-se a Youtube.

L’errada, probablement fruit de l’ús d’algun traductor automàtic per part dels assessors que li van preparar el discurs en català a partir d’un text en castellà, posa de manifest que la consellera no sabia ben bé de què parlava. I tot per acabar concloent que cal una reforma del sistema educatiu.

Tot plegat, una tragicòmica escena que provoca més ràbia i vergonya per alguns representants polítics que riure. Recordem, a més, que Camps és la consellera de la vaga de docents i les massives protestes del passat octubre. Els ciutadans de les Illes tenen més que raó en preguntar irònicament: “I qui la dissenyarà, aquesta reforma? Vostè?!”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: