Lemmetweetthatforyou: una eina per publicar tuits falsos

lemmetweetthatforyouA les xarxes socials tot corre: les protestes ciutadanes, les campanyes de marketing, les bromes… També les bones notícies, les dolentes i… les falses. El guirigall fa especialment complicada la feina dels periodistes que tracten d’aprofitar el potencial d’aquestes plataformes sense perdre professionalitat. Caure en les presses i en l’error de difondre informacions falses és relativament fàcil, amb totes les conseqüències que això té per als usuaris i els community managers, que confien en determinats periodistes.

Per tal de protegir el nostre prestigi i credibilitat, ja siga personal o professional, convé estar al dia de les tendències, les eines i els paranys que contínuament sorgeixen a Internet. Com ara, Lemmetweetthatforyou.com, una senzilla aplicació web on en pocs segons qualsevol pot generar la imatge d’un tuit fals, que apareix com si l’hagués publicat el compte de Twitter que la persona indiqui.

L’aplicació pot sense dubte utilitzar-se sense malícia, per fer bromes als amics o generar soroll a la xarxa. Però pot també utilitzar-se de forma perversa. Cal anar amb compte, perquè les imatges resultants són molt semblants a les captures de pantalla que sovint circulen com a mostra de piulades inapropiades que ja han estat esborrades d’un compte de Twitter.

L’única sortida llavors és anar amb compte i verificar, per exemple, buscant més d’una font. Si la captura de pantalla correspon de veritat a un tweet publicat per un personatge públic i després esborrat, segurament correran per la xarxa diverses captures diferents.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: