Barcelona, punt de trobada per a la diplomàcia digital

BCNDigitalDiplomacyAquest dijous 8 de maig, no us perdeu la jornada “Digital Diplomacy: Fostering a collaborative engagement” organitzada pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, més conegut com Diplocat. Experts en comunicació vinculats als àmbits de la diplomàcia pública i les relacions internacionals es trobaran a Barcelona per compartir experiències i idees sobre com les xarxes socials i altres eines d’Internet poden facilitar una diplomàcia digital, més participativa i transparent.

Entre altres hi participaran Tom Fletcher, ambaixador del Regne Unit al Líban i un dels màxims exponents de la diplomàcia digital; Arturo Sarukhan, exambaixador de Mèxic als Estats Units i pioner de la diplomàcia digital; Gökhan Yücel, co-fundador i president de Yeni Diplomasi, de Turquia; Marlowe Hood, creador de l’e-diplomacy Hub de l’Agence France Presse; Alexandra Ekkelenkamp i Pablo Pérez-Armenteros, responsables de xarxes socials del Consell de la UE i de la Comissió Europea; Albert Medrán, responsable de comunicació de Change.org i alguns dels autors de l’estudi Twiplomacy sobre com els líders de governs arreu del món utilitzen Twitter.

Si no hi teniu previst assistir, podeu seguir la jornada en en directe per streaming des del web de Diplocat.

El Diplocat té en marxa diverses iniciatives de diplomàcia digital i participativa que aprofiten les noves tecnologies d’Internet per donar a conèixer Catalunya a la resta del món. A Twitter, el Diplocat té dos projectes: @CatalanVoices, un compte que cada setmana gestiona una persona diferent segons el concepte “rotation curation”, i @ThIsCatalonia, a través de qual es difonen notícies sobre l’activitat del Consell i sobre Catalunya. El Diplocat està també present a Pinterest, la xarxa social per compartir imatges, i utilitza Google Hangouts i YouTube per organitzar breus debats públics sobre l’actualitat política i social de Catalunya o temes d’interès global sobre els quals Catalunya té expertesa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: