#BringOurGirlsBack: a Michelle Obama i a Cospedal els surt el tret per la culata

El delicat cas dels centenars de nenes segrestades a Nigèria ens ha ofert aquests dies més exemples de com de fàcil és que als personatges públics que aprofiten campanyes a les xarxes socials per guanyar, és de suposar, visibilitat i prestigi els acabi sortint el tret per la culata. És el que té la espontànietat i dificultat de control d’Internet com a espai de debat públic.

És el que els ha passat a la primera dama dels Estats Units Michelle Obama i a la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, després de decidir participar en la campanya internacional #BringOurGirlsBack que demana l’alliberament de les nenes. La visibilitat que han aconseguit ha tingut resultats inesperats: alguns usuaris de Twitter han manipulat les imatges oficials per destacar els assumptes dels quals elles pretenien desviar l’atenció de l’opinió pública.

En el cas de Michelle Obama, els usuaris han aprofitat per criticar la política exterior dels EE.UU. i apuntar la hipocresia del suport de la primera dama a la campanya:

En el cas de Cospedal, les crítiques polítiques aviat han evolucionat cap a tot tipus de bromes i creativitats. A continuació en recollim algunes de les variacions de la imatge inicial. Al Diari Ara i el Huffington Post en podeu veure més:

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: