La campanya d’Ikea a València: ells no són “tontos”

ikeavalenciaDesprés de més d’una dècada de negociacions pel recel de la indústria local del moble, aquesta setmana Ikea obre la seva primera botiga a València. Abans de la inauguració, la multinacional sueca ha escalfat l’ambient amb una campanya que pretén apropar la marca als consumidors valencians.

“Clòtxina”, “festejar”, “catxirulo”, “fotracà”, “tira-li”… L’anunci mostra un empleat valencià d’Ikea que viatja a Estocolm i ensenya paraules i expressions valencianes als seus companys suecs. “Porque si vosotros os aprendéis tanta palabra sueca, lo suyo es que nosotros hagamos también lo mismo”, diu el vídeo, fet únicament en castellà.

Tot i que, contràriament al que la multinacional ha fet a Catalunya, al País Basc i a Galícia, la pàgina web d’Ikea Valencia i el propi anunci estan fets únicament en castellà, a les xarxes socials fins i tot usuaris que no simpatitzen amb la marca han admès que la campanya els ha tocat la fibra sensible (que a València és sovint la llengua). Ben jugada.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: