Smartphones: una revolució per als invidents

Coloradd

Una fotografia presa amb l’smartphone s’envia a un servidor, al qual estan connectats un ampli equip de voluntaris disposats a respondre instantàniament a la pregunta de l’usuari: des del contingut d’una llauna de conserves a la ubicació de l’entrada a un edifici.

És només un exemple. Lupes electròniques personalitzables; identificadors d’objectes; mesuradors de temps, espai i volums; identificadors de colors per ajudar amb la imatge personal… Els smartphones ens han facilitat la vida a tots, però han revolucionat el dia a dia de les persones invidents o amb altres discapacitats.

Per a aquestes persones, la irrupció de les noves tecnologies i el desenvolupament d’aplicacions d’assistència que els ajuden a superar les seves limitacions de comunicació, ha suposat un pas de gegant en la seva capacitat d’autonomia, el bé més preuat per qualsevol ésser humà.

Sobre totes aquestes qüestions ha tractat TifloInnova, la fira de tecnologia per a invidents celebrada la setmana passada a Madrid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: