Manual per verificar continguts digitals en moments d’emergència

verification-handbookEn aquest blog hem parlat ja diverses vegades de la importància de la verificació de la informació en Internet (aquí, aquí i aquí) per evitar que les presses de l’era digital ens facin deixar enrere el seny i el rigor.

Ara hi tornem per recomanar-vos el Verification Handbook, un projecte llançat recentment pel Centre Europeu de Periodisme que recull consells i eines per a verificar continguts digitals en casos d’emergència dirigits a periodistes, professionals de la comunicació i organitzacions proveïdores d’ajuda. El llibre, però, és útil i recomanable per a qualsevol usuari d’internet i les xarxes socials.

El manual està editat per Craig Silverman, reconegut periodista canadenc i fundador del blog Regret the Error, i escrit per diversos periodistes de mitjans de renom com la BBC o Storyful, i per altres experts en verificació. Al web del projecte podeu llegir el llibre en línia o descarregar-lo en diferents formats.

Per als que preferiu llegir en castellà, la periodista experta en Internet Silvia Cobo fa un bon resum del que es pot trobar al manual al seu blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: